Afwegingskader voor woningcorporaties

Woningcorporaties hebben behoefte aan een hulpmiddel dat hen beter in staat stelt om wooninitiatieven te beoordelen op hun haalbaarheid. Met dat voornemen is een aantal woningcorporaties bij elkaar gekomen en heeft ervaringen uitgewisseld. Aansluitend is met enkele van hen diepgaand gesproken over hun werkwijze.

Al deze inzichten zijn door het Aedes/Actiz Kenniscentrum wonen | zorg samengevoegd tot deze notitie, een afwegingskader voor woningcorporaties voor medewerking aan particuliere kleinschalige woonzorginitiatieven.

Het afwegingskader is vooral een structuur die kan worden benut in het contact met initiatieven en veel minder een set beoordelingscriteria; iedere woningcorporatie maakt eigen afwegingen.

Download het document via deze link of click op de foto.

click op link voor rapport van Aedes ActizHet is ook voor ouders nuttig dit document te lezen omdat het helpt realistische verwachtingen te krijgen over wat we van een woningcorporatie kunnen verwachten en welke afwegingen ze maken bij de besluitvorming om een iniatief als het onze wel of niet te ondersteunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.